Home

Welkom op de website van Koningshofconcerten.                                                                                                                                                  

Ben je een liefhebber van klassieke muziek? Dan kan je in Schoten ook bij Koningshofconcerten terecht voor een fijne reeks concerten. Sinds 2013 organiseren wij per seizoen drie concerten in de kerk van Koningshof. Met onze programmatie willen we ons publiek telkens weer verrassen. Enerzijds zorgen we voor een programma vol variatie: nu eens vocaal, dan weer instrumentaal, polyfonie, barok, romantiek of modern … Anderzijds hebben we aandacht voor jonge muzikanten of startende ensembles. We laten je ook kennismaken met minder bekende componisten of instrumenten. Uiteraard is de rode draad door dit alles telkens ‘kwaliteit’. Je hoort groepen die ook op de grote concertpodia in België (zoals AMUZ, Concertgebouw Brugge, Bozar) terug te vinden zijn, zoals  InAlto, Psallentes, Kugoni Trio, Utopia, Ratas del Viejo Mundo, BachPlus …

Tijdens de gratis inleiding vooraf kom je meer te weten over de muziek en de uitvoerders van die dag. Na afloop van elk concert is er gelegenheid na te kaarten bij een hapje en drankje. 

Van seizoen 2020-2021 hebben we helaas niet veel kunnen realiseren. De drie geplande concerten moesten we annuleren om u welbekende redenen. 
Het komende seizoen gaan we weer opnieuw van start, uiteraard volgens alle nodige maatregelen. Speciaal voor de gelegenheid starten we eind augustus met een extra concert, passend binnen de Schotense Klassieke Week. In samenwerking met Cultuurcentrum Schoten ontvangen we het Desguin Kwartet. Dit jonge kwartet brengt een zomerprogramma met muziek van enkele toonaangevende componisten als Haydn en Rachmaninoff.  

Meer info over het vervolg van ons seizoen binnenkort op deze website. 

Alle info over het bestellen van tickets en de bereikbaarheid van de locatie vindt u onder het tabblad 'Tickets'. 

 

Koningshofconcerten is dankbaar voor de enthousiaste steun van