Home

Welkom op de website van Koningshofconcerten.                                                                                                                                                  

Ben je een liefhebber van klassieke muziek? Dan kan je in Schoten ook bij Koningshofconcerten terecht voor een fijne reeks concerten. Sinds 2013 organiseren wij per seizoen drie concerten in de kerk van Koningshof. Met onze programmatie willen we ons publiek telkens weer verrassen. Enerzijds zorgen we voor een programma vol variatie: nu eens vocaal, dan weer instrumentaal, polyfonie, barok, romantiek of modern … Anderzijds hebben we aandacht voor jonge muzikanten of startende ensembles. We laten je ook kennismaken met minder bekende componisten of instrumenten. Uiteraard is de rode draad door dit alles telkens ‘kwaliteit’. Je hoort groepen die ook op de grote concertpodia in België (zoals AMUZ, Concertgebouw Brugge, Bozar) terug te vinden zijn, zoals  InAlto, Psallentes, Kugoni Trio, Utopia, Ratas del Viejo Mundo, BachPlus …

Tijdens de gratis inleiding vooraf kom je meer te weten over de muziek en de uitvoerders van die dag. Na afloop van elk concert is er gelegenheid na te kaarten bij een hapje en drankje. 

Ook in 2020-2021, op z'n minst nu al een bijzonder seizoen te noemen, staan er drie concerten op het programma. Muziek verzacht de zeden, nu misschien meer dan ooit. Uiteraard verloopt de organisatie van onze concerten volgens strikte veiligheidsmaatregelen. Dat betekent onder meer dat er beperkte plaatsen zijn en dat de inleiding vooraf en de receptie niet zullen plaatsvinden. Meer info vind je bij het tabblad 'Concerten'. Daar lees je ook meer info per concert van dit seizoen, en krijg je een overzicht van wat we de voorbije seizoenen brachten. Om doorheen het seizoen meer info te krijgen, tekent u zich in op onze nieuwsbrief. 

Alle info over het bestellen van tickets en de bereikbaarheid van de locatie vindt u onder het tabblad 'Tickets'. 

 

Koningshofconcerten is dankbaar voor de enthousiaste steun van